Baza de tratament Hotel Montana Covasna este un important centru de recuperare medicală pentru prevenția și tratarea afecțiunilor cardiovasculare sau a celor de circulație.

După consultația Medicului Specialist Balneolog, se propune un plan de terapii medicale, împreună cu un regim de viață ordonat si o dietă sănătoasă, pentru a trata afecțiuni precum:

 • cardiovasculare, cardiopatie ischemică cronică
 • sechele după infarct miocardic hipertensiune arterială
 • valvulopatii forme compensate, arteriopatii periferice
 • boli venoase cronice, cu factori de risc pentru bolile cardiovasculare.
 • afecţiuni neurologice centrale
 • boli ale sistemului nervos
 • reumatismale
 • afecțiuni ale tubului digestiv
 • afecțiuni hepato-biliare
 • endocrine
 • metabolice și nutriție
 • boli ale rinichiului și căilor urinare
 • boli respiratorii şi boli profesionale
 • cure balneoclimaterice pentru vârstnici
Vezi ofertele speciale pentru Înscrieri timpurii

Tratament balnear și recuperare medicală

HOTEL MONTANA**/***

Mofeta

Mofetele sunt emanații naturale de bioxid de carbon specifice zonei postvulcanice a Carpaților Meridionali, efectul vasodilatator al CO2 fiind benefic la nivelul arterial, venos sau limfatic.

Durata tratamentului: Creste progresiv,  între 5-20 minute conform indicațiilor din fisa de tratament, fără să vorbească și fără să facă mișcări rapide sau ample.

Afecțiuni tratate · Boală cardiacă ischemică, infarct miocardic · Valvulopatii mitro-aortice compensate sau la 6 luni după valvulo-plastie · Hipertensiune arterială stadiul I si II · Tulburări circulatorii periferice – arterită obliterantă, boală varicoasă sau insuficiență veno-limfatică · Boli ale sistemului nervos periferic și central, neuropatii periferice

HOTEL MONTANA**/***

Băi Carbogazoase CO2

Apele izvoarelor minerale de la Covasna si efectul benefic asupra sănătății sub formă de băi a fost premiat în anul 1882  au fost premiate la Trieste, fiind bogate în acid carbonic de origine vulcanică: cca 2,5 g/l, sunt carbogazoase, bicarbonatate, clorurosodice, arsenicale,iodobromurate, feruginoase sau uşor sulfuroase.

Durata tratamentului: Băile carbogazoaze se fac individual în pozitie șezandă în cadă cc. 10-15 min., la o temperatură de 33-35°C.

Afecțiuni tratate: · Boală cardiacă ischemică, infarct miocardic – la min. 3 luni de la episodul acut · Valvulopatii mitro-aortice compensate sau la 6 luni dupa valvulo-plastie · Hipertensiune arterială stadiul I si II · Tulburări circulatorii periferice – arterită obliterantă, boală varicoasă sau insuficiență veno-limfatică · Boli ale sistemului nervos periferic și central, neuropatii periferice.

Programați urmatoarea vacanță!

REZERVAȚI ONLINE

HOTEL MONTANA**/***

Fizio & Kinetoterapie

Fizioterapia și recuperarea medicală se realizează prin programe de electroterapie, masaj terapeutic, reflexoterapie, gimnastică medicală (kinetoterapie).

Masajul terapeutic poate fi total, parțial sau local, este mai intens decât un masaj de relaxare şi are în vedere vindecarea unor probleme specifice de sănătate.

Reflexoterapia este o tehnică speciala de masaj care se bazează pe relația dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman.

Kinetoterapia este terapia prin mișcare, care urmărește refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni ale sistemelor muscular, osos, articular, respirator.

HOTEL MONTANA**/***

Magneto & Electroterapie

Terapia magnetică acționează de asemenea asupra oaselor, lichidului limfatic și a mușchilor, grăbind și ajutând la reabilitarea și vindecarea țesuturilor afectate.

Electroterapia folosește semnale electrice care interferează cu fluxul neuro-transmitorilor dureroși către creier. Din punctul de vedere fizioterapeutic, alterarea arcului nerv–creier–țesut periferic, în episoade dureroase acute sau cronice, reprezintă o modalitate de tratament eficientă în accelerarea procesului de vindecare unde există leziuni tisulare.

Magnetomediaflux

Curenți interferențiali CIF

Curenți Trabert

Laseroterapie

Ultrasunet

Microunde

HOTEL MONTANA**/***

Băi galvanice

Băile galvanice reprezintă o terapie folosită in medicina fizică și de recuperare bazată pe curentul electric continuu sau galvanic. Apa devine un mediu de legătură între tegument și electrozi ce transmit o tensiune de intensitate slabă de 50-60 volți. Acestea au efect analgezic prin creșterea sensibilității tactile și dureroase, principiile de bază fiind:

 • curentul pozitiv elimină congestia pielii și toxinele acumulate în profunzimea porilor
 • curentul negativ, prin creșterea excitabilității fibrelor motorii, permite substanțelor nutritive să pătrundă adânc în piele.

HOTEL MONTANA**/***

Împachetări cu parafină

Parafina este un produs extras și prelucrat din țiței care aduce numeroase beneficii pielii, fiind folosit în cadrul ședințelor de fizioterapie pentru a calma durerile legate de entorse, tendinite și multe alte afecțiuni.
Prin împachetările cu parafină se înmagazinează căldură în pernele cu parafină, pentru o încălzire uniformă a zonei unde este aplicată de pană la 38-40°C. Efectul local este cel de stimulare a circulației, urmat de un răspuns de vasodilatație periferică pe măsură ce parafina se răcește.